KNOW THYSELF

Know Thyself is een levensprincipe die niet aan één cultuur of persoon is toe te wijzen. Het is een manier van leven waarin het individu continue bij zichzelf ten raden gaat wie hij is. Door sommigen werd dit vroeger gezien als de hoogste vorm van kennis.

Wanneer je onderzoek doet naar Know Thyself, wordt dit vaak in verband gebracht met Griekenland. De Griekse filosoof Socrates en zijn leerling Plato zijn de wellicht de personen die het meest geassocieerd worden met dit principe. Via deze personen is Know Thyself een bekender begrip geworden in de westerse cultuur.

Hoewel het principe vaak wordt toegewezen aan Griekenland, duikt het op in verschillende culturen en religies. Zo speelt het bijvoorbeeld een belangrijke rol in het hindoeïsme en wordt ook het oude Egypte regelmatig genoemd als de eerste beschaving die Know Thyself introduceerde.

BEYOURSELF;

EVERYONE

ELSE

IS TAKEN.

-OSCAR WILDE-

BE THYSELF

Waarom de naam BeThyself? Be Thyself is in principe de vervolgstap op Know Thyself. Bij Know Thyself leer jij voornamelijk jezelf kennen. Om echt jezelf te kunnen zijn, zal jij deze zelfkennis in de praktijk moeten brengen waardoor je ook daadwerkelijk jezelf bent. Alleen weten wie je bent is niet genoeg.

Ik ben van mening dat wij in een wereld leven waarin angst en onzekerheid ons tegenhouden onszelf te zijn. Wij worden gestimuleerd om ons aan de buitenwereld te conformeren waardoor wij als persoon het contact met onszelf zijn verloren.

Hoeveel mensen doen nu echt het werk wat zij daadwerkelijk willen? En hoeveel personen blijven er wel niet vasthangen in ‘ongezonde’ relaties? Wij als mensen zijn soms zover van onszelf vandaan dat we vaak niet eens in de spiegel durven te kijken. Durf jij dat?

Zelf ben ik op jonge leeftijd geconfronteerd met dit soort vragen. Het is niet altijd gemakkelijk om je eigen weg te volgen maar, naar mijn mening, zeker de moeite waard. Uiteindelijk is het fijn om in je eigen kracht te staan en het leven te creëren waar jij gelukkig van wordt.