DIT IS MIJN VERHAAL

Mijn naam is Mike Ketting en ben op 22 september 1991 geboren in Alkmaar. Ik word regelmatig gezien als een hoog gevoelig persoon (HSP) en een nieuwetijdskind. Andere personen verklaren mij voor gek en begrijpen mij niet. Zelf hecht ik aan beide niet zowel waarde, ik ben goed zoals ik ben. Al op jonge leeftijd interesseerde mij in de motieven van anderen, ik wilde altijd begrijpen waarom iemand een bepaalde keuze maakt.

Jeugd

Op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met mijn hooggevoeligheid. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat ik gemakkelijk andermans emoties overnam. Als kleine jongen vond ik de omgang met deze gevoelens vrij lastig. Helaas gaf mijn omgeving, op dat moment, geen gehoor aan de dingen die ik beleefde. Vaak werd gezegd dat ik niet zo gek moest doen of dat het niet kon wat ik meemaakte. Ik voelde mij alleen, niet serieus genomen en had het gevoel dat ik hier niet thuis hoorde. Daarbij kwam dat ik een flinke druk voelde om een familiebedrijf over te nemen.

Door wat ik in mijn jeugd meegemaakt heb, besloot ik niets meer te delen van mijn interne belevingen. Hierdoor ben ik ongetwijfeld overgekomen als een verlegen jongen die niet veel vertelde. Ik kwam als het ware in een soort van overlevingsmodus waarbij de buitenwereld een hoop invloed op mij had.

School

School vond ik vreselijk. Dit versterkte mijn gevoel van het niet mijzelf kunnen zijn. Ik heb op de middelbare school de HAVO afgerond en ben vervolgens in Amsterdam gaan studeren. Na zes jaar met een flink aantal confrontaties, heb ik de opleiding Bedrijfskundige MER (Management Economie en Recht) afgerond.

Halverwege de opleiding belandde ik in een pittige depressie. Ik voelde mij eenzaam, leeg en verloor de behoefte om te leven. Ook realiseerde ik mij dat ik op weg was het familiebedrijf over te nemen, iets wat ik diep van binnen helemaal niet wilde.

Passie

Gelukkig hervond ik de moed en kracht om uit deze depressie te komen en mijn pad te gaan volgen. Dit was niet gemakkelijk en vandaag de dag word ik nog regelmatig geconfronteerd met dit verleden. Ik merk dat ik, door middel van deze ervaring, een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van anderen. Zelf vind ik het geweldig om op die manier iets voor anderen te kunnen betekenen.

Na deze periode heb ik besloten om mij te verdiepen in astrologie en verschillende cursussen te gaan volgen.

Vanuit mijn passie en ervaring kan ik jou onder andere ondersteunen met betrekking tot de volgende onderwerpen:

  • Eenzaamheid;
  • Belangrijke keuzes in het leven;
  • In je eigen kracht staan;
  • Hooggevoeligheid;
  • Opvoeding van hooggevoelige kinderen;
  • Druk van de buitenwereld.